VoIP, overal te bereiken

Veranderende acommunicatie

De wereld is dit jaar flink veranderd en we hebben ons daarbij moeten aanpassen. Vele mensen werken vanuit huis en worden gevraagd zoveel mogelijk binnen te blijven. Dit zorgt er natuurlijk voor dat we een aantal veranderingen hebben moeten doorvoeren, zowel in ons eigen leven als het werk. We kunnen minder snel even op bezoek en dit geldt ook voor werkbezoeken. Vele bedrijven hebben hun werkwijze moeten aanpassen en dit vraagt natuurlijk ook een aanpassing in de technologie die we gebruiken voor onze dagelijkse communicatie.

Skype, Zoom, Google Hangouts; deze woorden zijn snel tot onze vocabulaire toegevoegd en geven iedereen een optie om vanuit huis de vergaderingen en werkoverleggen bij te wonen. Maar wat is nou vaak de basis van zulke programma’s die een grootte hoeveelheid mensen tegelijk met elkaar kunnen laten (video)bellen? Dit is een VoIP netwerk, wat gebruikt wordt om spraak en beeld signaleringen via de internetverbinding te laten transporteren.

Voordelen voor het werk

Een VoIP werkt heel makkelijk via uw eigen IP-adres en netwerk, wat ervoor zorgt dat iedereen deze makkelijk vanuit huis kan gebruiken zonder dat er veel extra, dure apparatuur aan te pas komt. Voor het zakelijk gebruik en bedrijven is dit daarom een goede oplossing om belangrijke vergaderingen en overleggen door te laten gaan, via het internet, zodat de werknemers dit makkelijk vanuit hun eigen woonkamer kunnen doen.

Tip: VoIP Telecom voor MKB: wat is er zoal mogelijk?

Gelukkig was de markt al voorbereid en bestaat deze technologie al wat langer. Verschillende bedrijven die internet en telefonie aanbieden, kunnen deze VoIP technologie verzorgen en werken aan de beste verbinding voor de scherpste prijzen. Zo kunnen al uw werknemers heel gemakkelijk thuis aan de slag en tegelijkertijd op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen binnen het bedrijf – heel gemakkelijk via hun eigen computer. De meeste programma’s zijn eenvoudig te gebruiken, zodat er zonder zorgen doorgewerkt kan worden.

Uitgelicht: VoIP Telecom voor KMO: wat is er zoal mogelijk?

Doordat deze technologie via het internet verloopt, is er verder geen aanschaf nodig van speciale apparatuur. De medewerker kan heel gemakkelijk met een laptop en koptelefoon aan de slag via hun eigen internetverbinding. Het kan even wennen zijn voor sommige medewerkers en natuurlijk gaat er niets boven een persoonlijk gesprek met alle non-verbale cues. We kijken allemaal uit naar de terugkeer van de persoonlijke contacten, zodra dit weer mogelijk is, maar in de tussentijd zijn er gelukkig een heleboel mogelijkheden om het leven en ons werk toch wat makkelijker te maken.