Waarom een VPN voor Android gebruiken?

Wat is een VPN en wat doet het?

Voordat we ingaan op alle voordelen van het gebruik van een VPN en waarom u een VPN nodig heeft, laten we eerst eens kijken wat een VPN is. Kort gezegd staat een VPN toe dat uw gegevens via een gecodeerde verbinding van uw apparaten naar een ander punt op internet gaan, waarschijnlijk in een ander land, en vervolgens op het openbare internet terechtkomen. Een goede VPN-service versleutelt en beschermt niet alleen de gegevens, maar zorgt er ook voor dat de oorsprong en apparaat informatie verborgen blijft.

Waarom een ​​Android VPN aanschaffen:
privacy en beveiliging zijn de grootste pluspunten

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een VPN is om uw gegevens veilig te houden en online activiteiten privé te houden. Een ISP (internetprovider) en sommige organisaties hebben manieren om alles wat je online doet bij te houden. Als je denkt dat incognito gaan alles is wat je hoeft te doen, kan je er misschien niet verder van af zitten dan dat. Sommigen associëren zich automatisch met behulp van een VPN of proberen uw activiteit privé te houden met snode doeleinden. Dat is zeker niet het geval voor een grote meerderheid van gebruikers. De reden waarom de meeste mensen een VPN gebruiken, is simpelweg vanwege de gemoedsrust die het biedt.

Waarom een VPN voor Android gebruiken?

Waarom een VPN voor Android gebruiken?

De voor de hand liggende veiligheids- en privacyvoordelen van een Android VPN komen wanneer u bent verbonden met een openbaar wifi-netwerk. Afhankelijk van waar je bent, kan wifi overal beschikbaar zijn in coffeeshops, restaurants, bars en op schoolcampussen. Er is echter geen manier om te weten wat voor soort beveiliging beschikbaar is op deze netwerken. Sommigen kunnen deze openbare verbindingen zelfs gebruiken om te snuffelen en uw gegevens te stelen. Als vuistregel geldt: doe nooit zoiets als online bankieren wanneer u zonder VPN bent verbonden met dergelijke netwerken. Al uw gegevens worden gecodeerd wanneer u een VPN gebruikt, dus dat is ook een beveiligings pluspunt. Sommige services bieden zelfs extra beveiligingsfuncties, zoals bescherming tegen onder andere malware.

De meeste betaalde Android VPN versies (en je zou niet echt een gratis VPN moeten gebruiken) bieden meerdere gelijktijdige verbindingen. U moet dus al uw apparaten tegelijkertijd kunnen beschermen, of het nu een computer, smartphone, tablet en zelfs smart-tv’s en gameconsoles zijn. Hoeveel gelijktijdige verbindingen een VPN toestaat, varieert van dienst tot dienst, maar u kunt er een kiezen die het beste bij u past. Tussen drie en zeven VPN-verbindingen zijn over het algemeen wat u het meeste krijgt. Wat als u veel apparaten heeft die u wilt beschermen? Of u hoeft niet steeds opnieuw de moeite te nemen om de app te downloaden en in te loggen. Misschien wilt u ervoor zorgen dat alle apparaten op uw netwerk altijd beschermd zijn zonder dat u eraan hoeft te denken om verbinding te maken met de VPN. Een VPN-router klinkt in dat geval helemaal in jouw straatje. Deze routers kunnen VPN-software rechtstreeks en met weinig gedoe uitvoeren en u kunt er al uw apparaten op aansluiten zonder dat u extra software of apps nodig hebt. Natuurlijk helpt een VPN-router je ook om het probleem van beperkte gelijktijdige verbindingen te omzeilen.